perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tuottavaa johtoryhmätyötä 15 minuutissa



Eilen Ajantiedon toimistolle saapui johtoryhmä, joka teki näkyvää tulosta hetkessä. Johtoryhmä oli hyväntuulinen, toimiva, tehokas ja ikäjakaumaltaan 20 – 60 vuotta. Johdon vetovastuutakin vaihdeltiin.

Johtoryhmien tuloksellinen työ vaatii normaalisti hieman enemmän aikaa. Lisäksi tarvitaan osaamista ja innostusta.

Toimiva kokonaisuus muodostuu erilaisista ihmisistä, joilla on monipuolinen työkokemus ja halu tehdä töitä yhteisen hyvän eteen.

Jonkun kerran olen omassa elämässäni törmännyt tilanteisiin, joissa johtaja on halunnut kerätä ympärilleen samanmielisiä, helposti hallittavia ihmisiä.Niistä kaukana pysyminen on joitain ovia ja rahahanoja sulkenut, mutta itsekunnioituksen mukanaan tuomaa hyvää mieltä arvostan enemmän.

Lauri Järvilehto käsitteli blogissaan 21.10.2013 kahta innostuksen lajia. Joista ensimmäistä hän kuvasi ”hybrikseksi” eli ”sellaiseksi innostuneeksi, silmät levällään vaahtoavaksi tilaksi, jossa kaikki näyttää mahdolliselta – kunnes vastaan tulee este.” Toista innostuksen tilaa hän kuvaa tilaksi, ”joka saattaa jopa ilmentyä vähäeleisenä keskittymisenä. Kuitenkin tässä näkyy päälle, että ihminen on tosissaan ... Yhtenä tämän tyyppisen innostuksen indikaattorina voi toimia flow-kokemus: siis täydellinen uppoutuminen käsillä olevaan asiaan.”

On selvää, että hyvin toimivan johtoryhmän innostus on jälkimmäistä tyyppiä.

Teemaa käsittelemme hieman syvemmin koulutuksessani ”Johtoryhmän osaaminen ja innostus”. Pohdimme johtoryhmän roolia, kokoonpanoa ja vastuita. Valaistumme lisäksi johtoryhmän fiksun töiden organisoinnin suhteen sekä saamme käytännön ohjeita hyviin työskentelytapoihin. Niin ja tietysti opimme toisiltamme.

Ajantiedon toimistolle saapunut kahden henkilön johtoryhmä (kuva) kiillotti ja kovetti työhuoneidemme vahatut lattiat. Kolmeen huoneeseen meni 15 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti