maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kiusaamista kaksoisviesteillä



Totuudella ei ole X:lle merkitystä. X:n ihailuntarpeelle ei ole rajoja, joten X kaunistelee tekojansa ja parantelee saavutuksiansa.

Näyttely on X:n tapa saada tahto läpi ja manipuloida muut uskomaan ja puolustamaan X:ää.  

X on itsekeskeinen sekä huomionkipeä, haluaa hallita ja saada jatkuvaa ihailua sekä rikkautta ja valtaa kaikin mahdollisin tavoin ja muodoin.

X on kateellinen, mahtipontinen, kilpaileva ja käyttää suvereenisti toisia hyväkseen.

X:n on oltava aina kaikessa paras ja varmistuttava siitä, että toiset kunnioittavat ja arvostavat X:ää yhtä paljon kuin X itse. X synkistyy heti, jos kokee, ettei X:ää arvosteta riittävästi.

Vallanhalu saa X:n manipuloimaan uhriaan ja tyypillinen keino X:lle on antaa kaksoisviestejä, jolloin uhrille ei jää minkäänlaista keinoa puolustautua.

Kaksoisviestillä tarkoitetaan sitä, että X moittii uhria jostakin asiasta, ja vaikka uhri tekisi päinvastoin korjatakseen tilanteen, X löytää aina siitäkin lisää valittamisen aihetta.

Mikä on X? Vinkki: ylläolevat ovat lainauksia X:ää käsittelevältä sivustolta.


Aikanaan tämän esimerkin maata hallitsi yksinvaltainen ja ankara kuningas. Jos sanoi olevansa kuninkaan kannattaja, menetti päänsä. Tällä nimittäin osoitti, että voi olla muitakin kuin kuninkaan kannattajia. Jos kuningasta ei kannattanut pää meni niin ikään.

Analogiaa nykypolitiikasta?

Venäjä haluaa lähettää Suomeen delegaation, jossa on EU:n matkustuskiellossa olevia henkilöitä.
Matkustuskiellot liittyvät Venäjän toimiin Ukrainassa ja ne ovat EU:n yhdessä päättämiä.
Suomi tiedustelee muilta EU-mailta heidän kantojaan Venäjän delegaatioon ja saa joitain kielteisiä kannanottoja.

Vaihtoehto 1: Suomi päättä tästä huolimatta päästää Venäjän haluaman delegaation Helsinkiin.

Seuraus: Venäjä hyödyntää tämän propagandassaan ja iloitsee Suomen myöntyvyydestä ja matkustuskiellon murtamisesta. Venäjällä kansallistunne kohoaa, koska päätös osoittaa heidän olevan oikeassa.

Vaihtoehto 2: Suomi ei päästä maahan pakotelistalla olevia henkilöitä mutta toivottaa muuten delegaation tervetulleeksi.

Seuraus: Venäjä hyödyntää tämän propagandassaan, päättää olla lähettämättä mitään delegaatiota
ja  on tuohtunut Suomelle ”Helsingin hengen” tuhoamisesta. Venäjällä kansallistunne kohoaa, koska päätös osoittaa venäläisiä sorrettavan.

Yyterin rannalla ajatuksilla on tilaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti