sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Uusi trendi - ajatellaan itse



Oletko sinut itsesi kanssa ja onko sinulla ollut aikaa tutustua itseesi? Tiedätkö mitä haluat ja miksi?
Kuka elämääsi hallitsee? Nämä kolme kysymystä F1 lääkäri Aki Hintsa kertoi kysyvänsä asiakkailtaan ensitapaamisella (KL Optio 16.1.2014). Hyvät kysymykset kenen tahansa pohdittaviksi.

Blogini ensimmäisessä kirjoituksessa maaliskuun 2013 alussa kirjoitin: Kannustan itsenäiseen ajatteluun. Kannustan hakemaan ratkaisuja. Kannustan yrittämään, yrittäjinä tai muuten elämässään. Kannustan pohtimaan, yllättymään, oppimaan. Kannustan pärjäämään elämässä. Kannustan pitämään huolta toisistamme.

Pieni osa meistä on luontasia suunnan näyttäjiä, joita paljon suurempi osa seuraa.

Toivottavasti entistä useampi meistä ohjaa elämänsä suuntaa ja sisältöä itsenäisesti.
Tehdään tästä uusi trendi, joka ei koskaan lopu!

Suomessa asiat ovat useimpiin muihin maihin nähden hyvin. Koulutustaso on korkea ja vallitsee sukupuolten välinen kunnioitus ja tasa-arvo. Ei niin hyvin, etteikö voisi paremmin olla.

Muodit ja trendit ovat meitä aina vieneet mukanaan. Joukkoon on helppo kuulua. Oma ajattelu voi tuntua rasittavalta. Pitää ottaa asioista selvää ja poikkeava joutuu helposti painostuksen kohteeksi. Vaatii itseluottamusta erottua joukosta.

Ollaan oman elämämme johtajia. Otetaan selvää asioista. Hankitaan tietoa eri lähteistä. Ei uskota ketään kritiikittömästi. Ymmärretään tiedon ja uskomusten välinen ero. Tutustutaan monenlaisiin ihmisiin ja opitaan toisiltamme. Kavahdetaan karismaattisia manipuloijia. Tehdään oman elämän päätökset itse. Luotetaan itseemme.

Miksi tämä on tärkeää? Mitä enemmän ymmärrämme maailmasta, sitä paremmin voimme edesauttaa hyvää ja vastustaa pahaa eri muodoissaan. Ajattelevalle maailma on täynnä ihmeitä - värejä ja sävyjä. Terve itsetunto estää meitä sinkoilemasta laidasta toiseen.

Nyt pitää vielä tutustua siihen, miten trendejä rakennetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti