maanantai 3. marraskuuta 2014

Innostutaan oppimisesta



Vapaaehtoinen itsensä kehittäminen on tutkitusti on hyvän ja onnellisen elämän tärkeä perustekijä.Sen lisäksi se on työelämässä äärimmäisen hyödyllistä. Siksi oppimisesta kannattaa innostua sekä työntekijän että työnantajan.

Mielellään sanomme, että osaava henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Jotta sanat muuttuvat todeksi, pitää kuitenkin tehdä jotain.

Minulle jäi mieleen työelämätaitoja valmentavassa Olé jämäkkä –koulutuksessani ollut taloustiimin vetäjä, joka sanoi työnantajan maksavan ainoastaan taloushallinnon koulutukset, mutta ei mitään muuta. Hän oli maksanut alvillisena 732 euroa omasta pussistaan, jotta pääsi koulutukseen. Pistää miettimään.

Ensinnäkin kumarran hänelle arvostuksesta niin, että otsa kolahtaa lattiaan. Noin vahva halu kehittää itseään on esimerkillistä.

Toiseksi hävettää työnantajan puolesta, että ihmisten ei anneta käydä koulutuksissa tai ainakin osaamistarpeet nähdään liian suppeasti.

Toki koulutuksia on hyödyllisiä ja vähemmän hyödyllisiä. Ammatillista erityisosaamista vahvistavat sekä omaa työmotivaatiota ja tuottavuutta nostavat työelämätaitojen koulutukset maksavat itsensä hetkessä takaisin. Varsinkin jos ovat laadukkaita.

Laadukas kokonaisuus koostuu muutamista tekijöistä. Koulutusten on selkeästi tuettava organisaation tavoitteita ja tarpeita. Niiden on oltava ajankohtaisia, ymmärrettäviä, tulevaa ennakoivia ja käytäntöön sovellettavissa. Kokonaisuuden on oltava yksilöllinen, oppijan todellisten tarpeiden mukainen. Parhaissa koulutuksissa lisäksi viihdytään ja opitaan kollegoilta.

Tartutamme toisiimme tunteita, jos ne ovat aitoja. Teeskentelijät paljastuvat ja ärsyttävät.
Yksi tavoittelemisen arvoinen tunnetila on sellainen innostus, joka antaa uutta virtaa ja motivaatiota.

Muutamakin hyvä koulutus vuodessa eli 1 – 2 prosenttia työajasta auttaa pitämään innostusta yllä osaamisesta ja tuottavuudesta puhumattakaan.

.....

Ajantieto tekee oppimisesta innostumisen mahdollisimman helpoksi. Kiinteähintaisella
edulla käy kaikissa koulutuksissamme rajoittamattomasti ja tilaushetkestä 12 kuukauden ajan. Lisätiedot kotisivuilta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti