keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Selkeä ja innostava kouluttaja

Oppimisen lisäksi hyvä koulutus innostaa ja vie mukanaan. Huono koulutus lähinnä ärsyttää.

Muutama tekijä ratkaisee miten käy. Häiriötön ja miellyttävä ympäristö ovat tärkeitä asioita. Teemallakin voi olla merkitystä. Suurin merkitys on kuitenkin kouluttajalla.

Toinen viime vuonna palkituista Ajantiedon verkoston kouluttajista Sanna Virnes sai mm. seuraavaa palautetta:

”Ihana ihminen, asiantunteva ja ihmisläheinen!” ja ”Ihan mahtava!”

Hän koulutti kolme päivää peräkkäin, kolmelle eri ryhmälle taloushallinnon englantia. Olin paikalla näkemässä kuinka ihmiset noina päivinä leijuivat hyväntuulisina ja oppimastaan innostuneina hieman lattiatason yläpuolella. Arvosanat olivat pelkkiä kymppejä. 

Toisessa ääripäässä olen törmännyt tilanteisiin, joissa yritys rahaa säästääkseen on pistänyt omasta henkilöstöstään hieman osaamattoman ja asiasta innostumattoman kouluttamaan omaa väkeä. Tällöin tehdään moninkertainen ja jopa korjaamaton vahinko. Huono koulutus on tuskaa jo itsessään. Vielä suurempi vahinko synnytetään tappamalla ihmisten oppimishalu ylipäätään.

On asioita, joita kannattaa pyrkiä kouluttamaan omalla väellä. Riittävä asiantuntemus on tällöin oman kouluttajan perusvaatimus. Se ei yksin riitä.

Hyvä asiantuntija on eri asia kuin hyvä kouluttaja. Hyödyllisen ja kiinnostavan koulutuksen perusta luodaan suunnitteluvaiheessa. Koulutuksen toteutus lopulta ratkaisee, mitä asiasta käteen jää.

Ajantiedon uusi Selkeä ja innostava kouluttaja -päivä antaa valmiudet suunnitella ja toteuttaa mieleen jääviä, selkeitä ja innostavia koulutuksia.

Tervetuloa Ajantiedolle pe 10.6 klo 9 – 15.30. Lisätietoja tästä.

Palkittu kouluttajamme vuosimallia 2015, iki-ihana Kaarina Pyydönniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti