tiistai 6. elokuuta 2013

Koulutuspäivän arvo

Paikalleen jämähtäminen on pahasta itsellemme ja työyhteisöllemme.

Uuden oppiminen on hyvä keino pitää itsensä virkeänä ja ajan tasalla.

Uusia ideoita ja oivalluksia ei yleensä saa työpaikalla. Työnantajan kannattaa joskus määrätä työntekijä poistumaan työpaikaltaan päiväksi jo pelkästään tästä syystä. Ehtona on se, että aika käytetään luovaan joutenoloon, puutarhatöihin, metsäretkeen tai mihin tahansa, mitä normaalisti ei tee. Aivojen lepuuttaminen kannattaa.

Asioita voi oppia monella tavalla. Paras lopputulos syntyy tietopuolisen oppimisen ja käytännön tekemisen yhdistelmästä.

Opiskellessani nuorena yritystaloutta ja taloustieteitä yliopistossa en asioita oikeasti voinut sisäistää. Elämä ei ollut minua vielä siihen valmistanut.

Yksittäisiä asioita voi ja kannattaa selvittää kaverilta kysymällä, kirjasta tai internetistä. Mikäli on kyse vaikeasta, monimutkaisesta tai ajankohtaisesta teemasta on laadukas koulutuspäivä erinomainen tapa oppia uutta.

Vähintään kolme koulutuspäivää vuodessa on kelvollinen ohjenuora.

Asian omin päin selvittäminen vie aikaa. Jäljelle jää myös epäilys oman ymmärryksen suhteen. Hyvä koulutuspäivä antaa käsiteltävästä aiheesta tuoreen, luotettavan, ymmärrettävän ja kattavan kuvan. Lisäksi saa mahdollisuuden keskustella kouluttajien ja vertaistensa kanssa. Heillä kaikilla on omat kokemuksensa. Yksittäinenkin hyvä neuvo tai idea voi olla koulutuspäivän hintaa arvokkaampi.

Laadukas koulutusmateriaali toimii käsikirjana, johon on helppo palata. Koulutuspäivästä on näin pitkäaikaista hyötyä.

Hyvä koulutuspäivä on nautinnollinen kokemus. Lisäksi soveltamalla opittua oma työ muuttuu mielekkäämmäksi.

Jos ajattelet, ettet voi olla päivää pois työpaikaltasi, olet ehkä kiireisten rutiiniesi vanki. Vaarana on tietotaitosi jämähtäminen paikalleen. Oletko varma että teet oikeita asioita oikein?

Jos ajattelet, ettet tarvitse koulutusta, olen kirjoittanut tämän turhaan.

Asiasta lisää Ajantiedon kotisivuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti