maanantai 29. syyskuuta 2014

Seikkaillaan



”Ideoimme ja toteutamme tapahtumia, matkoja ja elämyksiä nimensä mukaisessa hengessä. Mukaansatempaavia ja muistorikkaita kokemuksia, joilla on tarkoitus. Omalle väelle, asiakkaille ja kumppaneille. Pelikenttänä Suomi ja koko maailma.” Toteaa alan yritys.

Nyt ei lähdetä maailman ääriin hakemaan huippukokemuksia tai adrenaliinihuippuja, vaan katsotaan ihan lähelle. Omaan mieleen ja lähikulmille.

Tiedostavan minän tietojenkäsittelykapasiteetti on joitain vaivaisia kymmeniä tavuja sekunnissa samalla kun tiedostamaton minämme tekee töitä kymmenen megatavun sekuntivauhdilla. Sen pitäisi ruveta mietityttämään. Myytti aivokapasiteettimme kymmenen prosentin käyttöasteesta on vanha ja väärä. Koko aika tapahtuu paljon, mutta emme sitä vain tiedosta.

Voimme kuitenkin tietoisesti hyödyntää asiaa. Jätetään asioita mieleemme hautumaan ja palataan niihin joskus myöhemmin. Nukutaan pitkään, jolloin unien näkeminen todennäköisesti vilkastuu. Joskus unissa tapahtuvat seikkailut jopa muistaa.

Mielessään voi seikkailla kyllä ihan valveillakin. Nukkumaan mennessä, saunan jälkeen tai missä vaan. Rauhoitutaan ja siirrytään ajatuksissa haluttuun aikaan, paikkaan tai tilanteseen jo koettuun tai vasta tulossa olevaan tai ihan oman mielikuvituksemme keksimään. Sopivan hetken tullen seikkailu lähtee käyntiin ja rupeaa kirjoittamaan itse itseään.

Seikkailla voimme myös lähikulmilla, kaupungin kaduilla tai lähimetsässä. Kaupungissa kävellessä voi ruveta katsomaan tuttuja paikkoja uudesta näkökulmasta. Katseemme on usein suunnattu vaakatasoon. Ruvetaan katsomaan taloja ylös päin. Katsotaan sellaisia näyteikkunoita, joita ei ole koskaan vielä tullut katsoneeksi. Mennään kulmille, joissa ei ole käynyt tai valitaan ihan uusi kävelyreitti.

Kannattaa joskus erottaa myös puut metsältä. Jokaista puuta voi ihmetellä myös yksilönä, ainakin kiinnostavan oloisia. Voi myös istahtaa maahan ja tutkailla silmillä erottuvaa pienten höttiäisten, jäkälien, sammalten, sienien ja varpujen maailmaa. Ja sukeltaa mielessään vielä syvemmälle katseen ulottumattomiin.

Kuvaamieni seikkailumuotojen hyvä puoli on se, että ne eivät maksa mitään, aikataulu on omissa käsissä. Lisäksi ne ovat 100% ekologiasia, toisin kuin Thaimaan matka tai vuorikiipeilu kaukaisessa maailmankolkassa. Telkkarin katsomiseen verrattuna ne ovat myös ehdottoman autenttisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti