perjantai 14. helmikuuta 2014

Johdon liiketoimintataidot




”Kunpa tietäisit poikani, kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan” totesi aikanaan Axel Oxenstierna. Nilkkaan kolahtaa. Itselläni ainakin, kun muistelen vuosiani johtajana suuressa yrityksessä. Niistä tosin on nyt jo aikaa.

Nämä ajatukset kohdistan johtotehtävissä toimiville ja niihin pyrkiville. Niille jotka haluavat oppia uutta ja kasvattaa itseään ihmisenä.

Johtoon pääseminen edellyttää osaamista, taitoa ja tuuria. Kovalla työllä voi päästä pitkälle, mutta huipulle pääseminen edellyttää myös onnea.

Vaatimusten ja tehtävien kasvaessa oma osaaminen ei aina ehdi kasvaa mukana. Sillä mikä aiemmassa työssä riitti ei välttämättä pärjää enää.Maailma muuttuu jatkuvasti ja vaatimukset sen mukana. Oma osaaminen saattaa myös vanhentua vaikka tehtävät pysyisivät ennallaan.

Johtotehtävissä on usein tiukat aikataulut, jolloin ei välttämättä ehditä paneutua asioihin. Mennään kiireellisten asioiden perässä - ei välttämättä tärkeiden.

Työelämä vaatii kuitenkin myös johdolta yhä enemmän ammatillista syvyyttä ja laaja-alaisuutta. Tärkeään asemaan nousee kyky hallita kokonaisuuksia – aina hyvästä ihmisten johtamisesta strategiseen osaamiseen ja tuottavan toiminnan varmistamiseen.

Sain juuri valmiiksi uuden Ajantiedon koulutuksen nimeltään Johdon liiketoimintataidot. Ajatuksena on tarjota tuore ja kokonaisvaltainen tapa ymmärtää ja soveltaa liiketoimintasosaamista.

Koulutuspäivä antaa tiedon lisäksi myös virikkeitä ja mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa. Etäisyyden saaminen päivittäiseen työhön avartaa ajattelua ja virkistää!

1 kommentti: