perjantai 4. syyskuuta 2015

Auttamalla muita autamme itseämme


Olen uskonnoton ihminen. Minulle uskonnot ovat vuosituhansia vanha vitsaus, joka ei hetkessä poistu keskuudestamme. Toisaalta kunnioitan jokaisen vakaumusta, kunhan se ei perustu tietoiseen pahuuteen tai tyhmyyteen.

Maailmalla olen tavannut hienoja ihmisiä, kristittyjä, muslimeja, hinduja ja uskonnottomia. He ovat olleet hienoja vakaumuksestaan huolimatta.

Uskontoja tärkeämpää on sitoutua eettisiin periaatteisiin, jotka auttavat rakentamaan parempaa maailmaa.
Tieto, tasa-arvo, hyvyys, kunnioitus ja väkivallattomuus ovat aika hyvä lista.

Tällä hetkellä pelko käpristää monia suomalaisia. Tuntematonta pelkää. Suomalainen identiteetti on murroksessa.

Pakolaisiin liittyen monilla logiikka menee niin, että emme voi tänne ketään ottaa, etenkään muslimeja, kun jo muutenkin meillä menee huonosti.

Käännetään tämä toisin päin. Koska meillä nyt menee nyt huonosti, tarvitsemme uutta positiivista tekemistä ja ajattelun aihetta. Toivotetaan sodan jalkoihin jääneet kanssaihmisemme lämpimästi tervetulleiksi. Osoitetaan heille vieraanvaraisuuttamme. Majoitetaan heitä koteihimme. Rakennetaan heidän kanssaan ystävyyttä.

Tämä tekee meille hyvää, koska auttaminen tekee hyvää myös auttajille. Se on tutkitusti yksi eniten onnellisuutta aiheuttavia tekijöitä. Uusien tuttavuuksien kautta laajennamme inhimillistä pääomaamme. Opimme uutta. Meistä tulee entistä suvaitsevampia.

Sitä paitsi maamme on pelottavan tyhjä. Poikkeuksen muodostaa vain pääkaupunkiseutu ja muutamat kasvukeskukset. Ajakaa vaikka Suomi päästä päähän, niin huomaatte.

Timo Soini sanoi haastattelussaan auttavansa 500 000 perussuomalaista pakolaisia torjuvalla asenteellaan. Väitän, että juuri päin vastaisella toiminnalla perussuomalaiset ja muutkin suomalaiset tulevat parhaiten autetuksi. Tehdään toisten auttamisesta vahvuutemme. Se maksaa itsenä tulevaisuudessa monin verroin takaisin. Hyvyys on tarttuvaa.

Kuva jonkun Shanghain teollisuuskylän asuinlähiöstä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti