maanantai 4. maaliskuuta 2013

Subjektit ja objektit

Mitä on yrittäjyys? Se on sitä, että päättää ruveta oman elämänsä aktiiviseksi toimijaksi – subjektiksi. Objektille asiat tapahtuvat, mutta subjekti unelmoi, suunnittelee, päättää ja tekee.

Peter Drucker keksi aikanaan sanan management. Hän totesi myös, että paras tapa ennustaa tulevaisuutta on luoda se. Niin tekevät juuri yrittäjät.

Suuri osa meistä voi tulla hyviksi yrittäjiksi. Pieni osa on synnynnäisiä yrittäjiä tai ainakin perusluonteeltaan sellaisia, että yrittäjiksi päätyvät. Joillekin yrittäjyys ei sovi ollenkaan.

Yrittäjyyteen liittyy aina optimistisuutta. Yltiöoptimisti ei tarvitse olla, mutta aivan pessimistinen persoona ei yrittäjänä viihdy, ei taitaisi pärjätäkään.

Olemme Suomessa suuren muutoksen edessä!

Perinteisesti yrittäjiksi rupesivat ne, joille muuta tietä menestykseen elämässä ei ollut. Valtaosalla meistä on nykyään korkea koulutustaso. Palkkatyöt eivät suuryrityksissä tule lisääntymään.
Julkinen sektori on liian raskas.

Mitä siis tapahtuu? Suuri joukko nykyään vielä johtajina, esimiehinä, asiantuntijoina, virkamiehinä, hankepäällikköinä jne. toimivista päätyy yrittäjyyteen tulevina vuosina. Se on myös pakko, mikäli töitä haluaa Suomessa tehdä. Se on myös suuri mahdollisuus valita elämälle uusi entistä mielenkiintoisempi suunta.

Tervetuloa joukkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti