Aloitetaan kalastamalla kilon taimen. Mielellään Inarijärven rannalta. Muukin käy.
Fileerataan kala. Leikataan kullekin syöjälle sopivan kokoinen pala. Nahka tulee ehdottomasti jättää.
Lisukkeeksi tehdään vihannesvokkia ja jugurttikastiketta.
Vihannesvokkiin sopivat kesäkurpitsa, sipuli ja paprika. Leikataan reiluiksi paloiksi. Mausteeksi suolaa ja mustaa pippuria, jos on. Vokataan niin, että vihanneksiin jää vielä rakennetta ei siis mössöksi.
Turkinjugurtti (10%) sekoitetaan ruukullinen silputtuja korianterin lehtiä, hieman suolaa, sokeria ja limetin mehu.
Osaan voi sekottaa myös tuoretta puolukkamurskaa.
Paistetaan kalafileet ruskeiksi molemmilta puolilta mielellään voissa. Hieman suolaa.
Tehdään annokset valmiiksi lautaselle. Juomaksi vesi tai raikas ja kylmä valkoviini. Muutama tomaatin lohko ja persiljaa sivuun.
Jatkossa lisää: Villiruokablogi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti